Saturday 11 April 2020

Sokağa çıkma yasağının düşündürdükleri

Dün geceki sokağa çıkma yasağı öncesi yaşanan kargaşa görüntülerine bakınca, bugüne değin umutla beklediğim Korona insanoğluna Tevekkül ve Tekamül yolunda farkındalıklar kazandırması dileklerimin alaşağı olması nedeniyle ruhumda büyük fırtınalar esiyor.
Devlet'in bu işte hatası saymakla bitmez. Bırakın halkın bilgilendirilmemesini, sokağa çıkma yasağı sırasında düzenin aksamaması için yapılacak organizasyondan sorumlu, Belediye Başkanlarına bile haber vermeden yapılması nasıl açıklanır?  Halk'ın tepkisisini tahmin mi edemediler yoksa halkın tepkisinin getireceği kaosun günahını Muhalefet Belediye Başkanlarına mı atmak istediler. Onları zor durumda bırakmamaya ''bak işte yönetemediler.'' demeye mi çalıştılar. Yoksa halkın tepkisini mi kestiremediler? Kestiremeyebilecekleri gibi bir hakları olduğunu düşünmüyorum. Tanımadığın bir halkı yönetmeye cesaret edilmemeli bile. Ama daha dün bir ihtiyac sahibine bir yönetici GEBER! demedi mi? Bu ekmek yiyemezsen pasta ye demenin saldırganca ifadesi değil midir?
Devlet'in yaptığı her ne ise... Maalesef, benim için hiç sürpriz olmadı.

Burada Devlet'in yaptığı hatadan çok halkın tepkisinin üzerinde durmak istiyorum. Sözü edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı. Hangi Türk evinde 2 gün idare edecek stok yoktur? Bitse komşundan alma kredimiz vardır. O kuruyemişçilerin önündeki kavga ne öyle? Utanç duydum.
Esas garibime giden de, kendileri belki gitmeseler de, Devlet'in geç haber vermesi nedeniyle insanların tepkilerinin ''NORMAL'' olduğunu açıklamaya çalışan sesler duymak. Normal kavramımızında ciddi bir şekilde gözden geçirilmeli diye düşünüyorum. Alışveriş için en acil durumda olan aklıbaşında bir insan bile, kalabalığı görünce, başka bir çözüm üretemez miydi? Tek çare alışveriş midir?
Açıkcası, gördüğüm manzara karşısında sağlık çalışanları adına çok üzüldüm. Yaklaşık bir aydır, deli gibi bir tempoda, bazıları evlerinden uzakta bazıları da evde olsalarda sevdiklerine sarılamadan, hayatlarını ortaya koyarak başkalarının hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Bu durum onların hayatlarına ve emeklerine büyük saygısızlık. Tam bir Kadir Kıymet bilmezlik.
Yazıklar Olsun!

No comments: